![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 22.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Posiadam taki kod, który wyświetla galerię
w tabeli są kolumny: id, zdjecie, kategoria, opis. moim problemem jest wyświetlenie w stylu: KATEGORIA zdjęcie | zdjęcie | zdjęcie zdjęcie | zdjęcie | zdjęcie zdjęcie | zdjęcie | zdjęcie zdjęcie | zdjęcie | zdjęcie ------------------------------------------------- KATEGORIA zdjęcie | zdjęcie | zdjęcie zdjęcie | zdjęcie | zdjęcie zdjęcie | zdjęcie | zdjęcie zdjęcie | zdjęcie | zdjęcie ------------------------------------------------- << poprzednia str | następna str >> chodzi o to, żeby wyświetlały się zdjęcia, które między sobą mają taką samą nazwą kategorii w jednym bloku a następnie jak już takie się skończą to znowu zdjęcia które między sobą mają taką samą nazwę kategorii i tak do wyczerpania zapasów. i dochodzi kwestia stronicowania tego. (chociaż z tym jeszcze nie próbowałem nic robić jest tego tyle nan forum że powinienem sobie poradzić także ważniejsza kwestia to wyświetlanie zdjęć, ale będę wdzięczny za jakieś sugestie odnośnie stronicowania również) Pozdrawiam Ten post edytował THOR_JAN 22.02.2010, 21:50:23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
O stronicowaniu jest już masa tematów tutaj, więc radze przejrzeć, bo są zgrabne i krótkie kody także na paginację z użyciem (...) zamiast wyświetlać wszystko. Skąd to wiem? Bo sam taki na forum wrzucałem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Część z podziałem na strony niezależnie od kategorii lub zależnie to nie problem. Nie rozumiem jednak zwrotu: "żeby na kolejnej stronie pojawiła się ponownie nazwa kategori jeśli dana kategoria była dzielona na najmniej dwie strony". Trochę to nie po polsku i trudno mi sens tego zrozumieć. Po prostu nie mogę wyobrazić o co Ci chodzi. Coś w stylu wyświetlenia tylko tych kategorii, które mają minimum 2 strony rezultatów czy może źle rozumiem? Gdybyś mógł doprecyzować w języku bardziej informatycznym lub rzucił prostym przykładem, opisem jak to wygląda w działaniu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 11:09 |