![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w dniu jutrzejszym mam odbyć rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko młodszego programisty PHP. Znalazłem kilka postów na podobny temat, ale chciał bym jeszcze o coś dopytać Was. Macie może pomysł, na jakieś ciekawe zapytania SQL (MySQL) jakie mogli by zadać rekrutujący?? -szukam czegoś na miarę zadania sprawdzającego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kolejna sprawa to sortowanie, mniej więcej mam namiary na tego typu pytanka, komuś przychodzą do głowy jakieś przykłady (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Będę wdzięczny za wasze odp... -pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Taaa... Śmiać mi się chciało gdy usłyszałem o zamysłach przy reformie oświaty i porównałem do pierwszych efektów. Zamiast rozwoju samodzielnego myślenia mamy "wbicie się w klucz" i ogólne jedno wielkie krętactwo. Gdybym był obecnym maturzystą, to przygotowania do niej zamiast pół roku lub roku zajęły by mi tydzień lub mniej i zdałbym śpiewająco zarówno przedmioty ścisłe jak i humanistyczne (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Jeden dzień na kww (kopiuj-wklej wykuj) części ustnej i przejrzenie materiałów do pisemnej. Sorki, ale tak obecnie to wygląda. Gdy zdawałem ja i rówieśnicy oraz osoby starsze to liczyła się jednak wiedza bardziej i była uzależniona od profilu także. Gdyby ktoś zobaczył obecnie na zaawansowanej maturze zadania jakie robił profil matematyczno-fizyczny to by płakał obecnie i zgrzytał zębami. Pełny przebieg wykresu funkcji z liczeniem punktów przegięcia, miejsc zerowych określania dziedziny i przeciwdziedziny to była tam podstawa bazująca na choćby liczeniu pochodnych, znajomości obliczania granic (lim) i takie inne badziewia, które niektórzy dopiero na studiach poznają. Ja już nawet nie straszę licealistów obecnych całkami, które w liceum także mieliśmy jako profil mat-fiz opracowywane. Tak więc uważam, że obecna szkoła to light jeszcze ogłupiający bardziej niż mający uczyć czegokolwiek. Co zresztą po naszym forum widać, bo matma i logika kompletnie w obecnych czasach to beeeeee. Wszyscy są humanistami i matmy nie rozumieją, albo ścisłowcami i mają dysfunkcje graniczące z dysmózgią, a i tak matmy nie rozumieją (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 00:36 |