![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię dodawanie artykułów na stronę i mam pewien problem. Otóż jak zrobić aby po napisaniu tresci w formularzu na dole były przyciski: zakończ - zapisałby to co wpisano w pola i wyszedł z edycji dalej - zapisałby to co wpisano i otworzył kolejne pole aby można było pisać następną stronę artykułu. Niebardzo wiem jak szukać odpowiedzi na moje pytanie dlatego kieruję je tutaj. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
OK... Ale nie podałeś struktury tych tabel. Co z tego, ze wiem jak się nazywają, skoro nie wiem jak się łączą? Nie wiem nadal, czy cała treść artykułu to jeden czy kilka wpisów do tabeli treść. Wiem na razie tylko tyle, że masz jeden tytuł do artykułu, więc zapewne ma on strukturę: id_artykułu, tytuł. Ale czy podtytuły i treść są na zasadzie wariantu 1 czy wariantu 2 to wciąż zagadka dla czytających temat i stąd nie można określić jak prawidłowo to zrobić. Jedyne co można teraz Ci podpowiedzieć to tyle, że po 1 podstronie z tytułem masz go zapisać do bazy i uzyskać w ten sposób id_nowego artykuły. Ten numer przepychasz sesją na kolejne podstrony dla zapisu podtytułów i stron w bazie. Guzik Zapisz zapisze aktualną stronę (lub wszystkie przechowywane w sesji jeśli to wariant 2) i przekieruje na główna stronę, zaś przycisk Dalej zapisze aktualną stronę i podtytuł do bazy (wariant 1) lub do sesji (wariant 2) i dodatkowo otworzy pustą stronę edycji do pisania kolejnej strony. Nic więcej na chwilę obecną nie mogę Ci powiedzieć więcej. Mi takie podpowiedzi wystarczyłyby bym sam zaczął ów sposób oprogramowywać, ale mam zapewne ciut większą praktykę w php.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 12:11 |