![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię dodawanie artykułów na stronę i mam pewien problem. Otóż jak zrobić aby po napisaniu tresci w formularzu na dole były przyciski: zakończ - zapisałby to co wpisano w pola i wyszedł z edycji dalej - zapisałby to co wpisano i otworzył kolejne pole aby można było pisać następną stronę artykułu. Niebardzo wiem jak szukać odpowiedzi na moje pytanie dlatego kieruję je tutaj. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A ja bym zapytał w jaki sposób masz strukturę zapisu stron do bazy. Czy jest to na zasadzie, iż w tabeli są kolumny:
id_artykułu, numer_strony_artykułu, pola_różne czy też może na zasadzie: id_artykułu, pola_różne i w polu z treścią są jakieś znaczniki określające "łamanie" strony. Bo w zależności od tego inaczej wygląda całość. Albo wtedy po każdej stronie jest zapis do bazy (wariant 1), albo czekasz na całość danych przenosząc ją pomiędzy "stronami" w zmiennych sesyjnych (wariant2). EDIT: To tylko na szybko pomysły jakie mógł zastosować twórca skryptu. Mógł jednak inaczej i wtedy trzeba bardziej się wgryźć formę formularza. Ten post edytował thek 2.03.2010, 11:56:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 13:27 |