Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne].htaccess przyjazny adres...
Skr3czu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Więc aktualnie mam linki tak:

index.php?strona=cos

a jak zrobić za pomocą .htaccess, żeby tak linki np. wyglądały:

/poradnik-do-gry

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
thek

Grupa: Moderatorzy

OT
@CyberDuck. Nie jestem modem, ani adminem, nie posiadam żadnej "rangi" tutaj. Zwykły użytkownik, tak jak i Ty. Jedynym "przewinieniem" wookieb była próba opamiętania kolesia poprzez pierwsze zdanie. W drugiej linii podał słowa kluczowe dla google jakich należy użyć. Mi by to wystarczyło jako programiście w zupełności. Gdyby było mod_rewrite to jeszcze lepiej. Ale obie frazy są tak często tutaj podawane, że ktoś mający 200 postów nie mógł jej w postach przynajmniej kilkanaście razy nie widzieć. I to jest dramat! Powiedz mi czy gdyby po raz któryś widziałeś to samo to stosowałbyś punk 1 i olałbyś? Chyba tylko kompletnie nowi userzy by wtedy odpowiedzieli, nie wiadomo czy dobrze więc. Punkt 2? Wyobrażasz sobie, że w tej chwili leci w ostrożnych szacunkach około 1/4-1/5 działu Przedszkole? Kiedyś była propozycja zrobić dział jeszcze niżej niż Przedszkole (Żłobek? Ciąża?? Poczęcie programistyczne?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/laugh.gif) ). A może zrobić dział Powielone 1000 razy tematy i tam takie wrzucać na opamiętanie. Do działu przedszkole zaglądam często bo sa tu czasem ciekawe problemy algorytmiczne. Tyle, że to perełki, dla których mogę i chcę poświęcić więcej niż 30 sekund mojego czasu i nawet pomogę siedząc przy tym problemie więcej niż pół godziny lub godzinę, o ile user nie chce zwyczajnie gotowca, ale wskazówek lub algorytmu, który SAM spróbuje zaimplementować. Kbsucha zresztą zwrócił słuszną uwagę o google i nazwie tematu. Jak nazwać takie lenistwo? Niechęć do przeglądarki? Czy naprawdę z takim podstawowym i ogólnie przetrzepanym, omówionym na dziesiątki sposobów zagadnieniem trzeba od razu lecieć na forum? Naprawdę chcesz restrykcyjnej moderacji? Gdzie co 2-3 temat zaraz po napisaniu byłby zamykany i/lub usuwany. Jak dla mnie moderatorzy są i tak bardzo wyrozumiali. Inna sprawa... Powiedz mi kto z tych którzy się tu rejestrowali przeczytał Regulamin i robi to co jakiś czas by wyłapać ewentualne zmiany? Dopóki tego nie walniesz na środku ekranu to nie zauważą. A i tak wielu zrobi tylko klik na krzyżyku zamiast przeczytać "natrętną" wiadomość. Ja nie czytam regulaminu teraz, ale przeczytałem podczas rejestracji i stosuję do netykiety, więc raczej nie grozi mi nic. Miałem pisemne upomnienie od jednego z modów za napisanie tego samego co ktoś inny w temacie, ale podczas kulturalnej rozmowy wyjaśniłem skąd te sytuacje wynikają i od tamtego czasu sprawdzam jeszcze dokładniej posty w wątku (zwłaszcza te powstałe w trakcie pisania mojej odpowiedzi, bo to było przyczyną, o której wspomniałem moderatorowi) i jest spokój.
end OT
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 05:11