![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w dniu jutrzejszym mam odbyć rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko młodszego programisty PHP. Znalazłem kilka postów na podobny temat, ale chciał bym jeszcze o coś dopytać Was. Macie może pomysł, na jakieś ciekawe zapytania SQL (MySQL) jakie mogli by zadać rekrutujący?? -szukam czegoś na miarę zadania sprawdzającego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kolejna sprawa to sortowanie, mniej więcej mam namiary na tego typu pytanka, komuś przychodzą do głowy jakieś przykłady (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Będę wdzięczny za wasze odp... -pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że jakieś klasyczne pytania..
PHP: - różnice między include a require, include a include_once - czy wiesz co to jest MVC? Opisz w jednym/dwóch zdaniach - czy wiesz co to moduł rewrite - napisz wyrażenie regularne znajdujące użytkowników na literę K posiadającyh "w" na 4 miejscu loginu - czy wiesz jakie są różnice miedzy funkcjami preg_ oraz ereg_ - napisać klasę A dziedziczącą po B, klasa B powinna implementować wzorzec C MySQL: - w jaki sposób grupuje się rekordy, podać przykład (GROUP BY) - określanie warunkow dla grup (HAVING) - łączenie zapytań i podzapytania: różne formy typu UNION, ALL, INTERSECT, JOIN (LEFT|RIGHT|INNER) Późno post dodałeś. W dzień mógłbym więcej wymyślić. Z tego co wiem to zazwyczaj trzeba kawałek kodu napisać lub przeanalizować jakiś gotowy... Ten post edytował SHiP 2.03.2010, 01:11:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 18:51 |