Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] Od czego zacząć?
ArtSpire

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!
Od dłuższego czasu projektuję i koduję witryny www. Póki co używałem html-a i css-a + użycie gotowych skryptów java (ewentualna ich modyfikacja).
Postanowiłem nauczyć się PHP. Siedzę już 5 godzin - zarwałem nockę i kompletnie nie wiem co mam robić. Próbowałem na moją stronę wrzucić gotowe skrypty z newsami, ale za każdym razem coś szło nie tak. Przeczytałem dość trochę artykułów i odwiedziłem kilka for. W efekcie bezradności postanowiłem założyć tutaj konto.

Mam Krasnala. - tyle zdążyłem się nauczyć. :/

Proszę o jakieś wskazówki od czego zacząć naukę.
Chylę czoła,
ArtSpire
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
ArtSpire

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

@thek: Pojechałeś mi po ambicji. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Stronami (czysty html) zajmuję się dla zabawy może od 6 lat? Długo, długo korzystałem z gotowców przerabiając je (a szablony www robiłem w paincie:D) - tak się nauczyłem. Od niedawna robię również w css - całkiem dobrze mi idzie jak na mój gust. Natomiast co do PHP... Próbowałem z kursów w Internecie robić różne rzeczy, ale dla mnie to nie ma sensu. Może masz rację. PHP to jest język programowania, ale po przeczytaniu kilku stron z kursów online mi się odechciało stopniowej nauki. Ja muszę działać a nie uczyć się przez niewiadomo ile czasu. Dlatego poznaję PHP w praktyce - wydaje mi się, że tak jest łatwiej. A z czasem dojdę do tego, że będę pisał wszystko sam od siebie i tak jak mi się będzie widziało.

To nie jest tak, że biorę cudzy skrypt i wciskam kolejno "pedały gazu" żeby zobaczyć czy coś się zmieni. Staram się analizować kod i porównywać go do tego co czytałem w kursach (trochę przeczytałem jakby nie było) ;]

Odnośnie javascript. Od zawsze pisałem skrypty java i tak już zostało. Zły nawyk boli, fakt. : )

Mimo wszystko dziękuję za uwagi i z całą pewnością jak nie będę sobie radził z kodem lub nie będę rozumiał czegoś to zajrzę głębiej do kursów. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Póki co widzę, że mam dobry progress.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:58