![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć Wszystkim,
Dość długo programuję w PHP, ostatnio miałem przyjemność kodować w Django i moje wrażenia są bardzo pozytywne. RoRa nie znam wcale. Dlaczego większość systemów internetowych tworzonych jest w PHP? kilkumiesięczne doświadczenia z Django wpływają na coraz większą niechęć do PHP. Jakie są Wasze doświadczenia z innymi platformami? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jedna z mądrości ludowych mówi, aby zawsze zwracać się do oponenta, a nawet do wroga jego własnym imieniem. Przekręcając, nazywając inaczej jedynie zdradzasz obawy... czy Ty się mnie boisz Pućku? :-D
Aby postawić pythona pewnie wystarczy sam dostęp do shella, ale na hostingu dzielonym to nieczęsto spotykana opcja, a jak już, to w cenie VPS'a. Więc chyba lepiej od razu kupić VPS? Wydajność... hm, to się liczy teraz tylko przy naprawdę mocno obciążonych serwisach. Nawet małe sklepy (które jednak przynoszą dochód) nie mają setek tysięcy odwiedzin, tylko tysiące, dziesiątki tysięcy, a wtedy można nie zawracać sobie głowy wydajnością - nie jest priorytetem. Inaczej ma się rzecz, gdy piszemy zaawansowany program, który musi być bardzo responsywny dla wielu osób jednocześnie. Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Jedna z mądrości ludowych mówi, aby zawsze zwracać się do oponenta, a nawet do wroga jego własnym imieniem. Przekręcając, nazywając inaczej jedynie zdradzasz obawy... czy Ty się mnie boisz Pućku? :-D Tak, boje sie ze znowu zajdziesz mnie od tylu po pijaku :]Aby postawić pythona pewnie wystarczy sam dostęp do shella, ale na hostingu dzielonym to nieczęsto spotykana opcja, a jak już, to w cenie VPS'a. Więc chyba lepiej od razu kupić VPS? Wydajność... hm, to się liczy teraz tylko przy naprawdę mocno obciążonych serwisach. Nawet małe sklepy (które jednak przynoszą dochód) nie mają setek tysięcy odwiedzin, tylko tysiące, dziesiątki tysięcy, a wtedy można nie zawracać sobie głowy wydajnością - nie jest priorytetem. Inaczej ma się rzecz, gdy piszemy zaawansowany program, który musi być bardzo responsywny dla wielu osób jednocześnie. Pozdrawiam A to ze wydajnosc jezykow prawie nic nie znaczy to calkiem ososbny temat, przeciez mozna praktycznie kazda zwalczyc bardzo mocnym cachowaniem czy nawet pregenerowaniem (wyjatkiem sa bardzo dynamiczne twory typu twatter). -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:49 |