![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, mam problem ponieważ nie wiem w jaki sposób nadać dla każdego odwiedzającego dzienny limit wyświetlania danej strony.
Załóżmy wchodzi user anonimowy na stronę z filmikami i chcę aby mu się dwa filmiki wyświetliły a reszta aby została zablokowana i pisało że dzienny limit przekroczony pozdrawiam. Ten post edytował qoryto 23.02.2010, 18:47:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cookies można usunąć łatwo, ja proponuję zapisywanie statusu(aktywny, zablokowany) do bazy i zapisywać czas zablokowania ostatniego, a przy wykonywaniu skryptu obliczać ile godzin minęło, jeżeli więcej niż 24 no to status zmieniasz na aktywny. Polecam zapis ip do bazy, ale musisz pamiętać że neostrada jest podła i każdy w każdej chwili może zmienić sobie ip, dlatego rejestracja użytkowników będzie raczej niezbędna jeżeli chcesz pełnej kontroli nad swoimi użytkownikami, proponuję też dodać rejestrację za sms(dzieci neostrady zniechęci to jeżeli by chcięli sobie stworzyć kilka kont, naturalnie zwykłych użytkowników też to pewnie zniechęci, no ale coś za coś.)
Sesje by były dobrym rozwiązaniem o ile jedna sesja trwałaby 24 godziny... jak masz dedyka możesz to zmienić chyba, ale nie jestem pewny ktoś na forum pisał że długość sesji ustawia się w konfiguracji php albo apache |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 18:39 |