![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 25.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chcę, aby lista gornemenu była wyśrodkowana i wyświetlana w pozycji poziomej.
index:
style:
Tak to się wyświetla (specjalnie dodałem marginesy): (IMG:http://jakubowski.vacau.com/menuzle.PNG) Widać, że jest przesunięta w lewo. Próbowałem już chyba wszystkiego, nie daję rady ;( |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Bo centrowanie marginem można robić jedynie dla elementów blokowych. Dlatego margin: 0 auto musisz zrobić dla gornemenu_lista, a nie dla poszczególnych li czy całego gornemenu, które to zawiera dopiero ową listę. No i najważniejsze... By można było tak zrobić, div o id górnemenu MUSI mieć określoną szerokość, bo inaczej przeglądarka nie potrafi w locie obliczyć marginesu po obu stronach dla UL (a może to właśnie UL miało mieć określona szerokość? Pamięć ludzka jest ułomna (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ale masz co sprawdzić dzięki temu sam... ), a wtedy margin: 0 auto nie zadziała niestety. Przetestuj to sobie raz nadając temu div szerokość, a raz ja usuwając (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Ten post edytował thek 25.02.2010, 09:28:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 07:10 |