Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]Przesył danych po kliknieciu w link.
trk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Może nie dokładnie sie wyraziłem w temacie ale mam przed sobą problem i chciałbym prosić o radę w jakim kierunku iść i gdzie szukać zeby ten problem ominąć.

Mam na stronie prostą bazę np z newsami. Na stronie głownej mam spis samych nagłowków i sa to linki. Jak zrobic zeby po kliknieciu w dany link otwierało sie nowe okno (mniejsze) i pokazywało tam tylko tresc newsa ? W jaki sposob to zrobic zeby po kliknieciu w dany link do bazy poszlo zapytanie ktore wyswietli sie w nowym okienku ?

Pozdrawiam

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
trk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. <a href="plikztrescia.html?placeValuesBeforeTB_=savedValues&TB_iframe=true&height=200&width=600&modal=true&id_newsa=666"
  2. title="add a caption to title attribute / or leave blank" class="
  3.  
  4. [php]
  5. <a href="plikztrescia.html?placeValuesBeforeTB_=savedValues&TB_iframe=true&height=200&width=600&modal=true&id_newsa=666"
  6. title="add a caption to title attribute / or leave blank" class="thickbox">NEWS NR 1l</a> ';

"plikztrescia.html?placeValuesBeforeTB_=

zaminic na ?

"plikztrescia.html?id=2placeValuesBeforeTB_=

a moze:

"plikztrescia.html?id=2TB_=

o to chodzi zeby link do newsa zmodyfikowac czy jak bo napraqwde nie czaje :/

nie weim jak zrobic zeby przeslac dane o id ktore wyswietli sie w plikztrescia dzieki czemu bede mogl zrobic warunek w zapytaniu o nr id newsa

-------------------------------------------
problem:
chce miec formularz w ktorym podaje tytul i tresc do bazy, id dodaje sie automatycznie auto_increment w bazie.

w index.php robie zapytanie do bazy i wyswietlaja mi sie same tytuly.

i jak teraz zrobic ze klikam w tytul i pokazuje sie w tym okienku odpowiednia tresc prosze nie piszcze mi ogolniekowo po 2 slowa bo ja nic z tego nie rozumiem. kolega napisal ze musi byc id_newsa=2 na koncu linku no i to nic nie dziala. nie rozumiem tylko w jaki sposob to id_newsa bedzie si eoddawalo na tym linku czy ja w formularzu musz emiec jescze pole id ? do wypelnienia zeby je podstawic w odpowiednie meijsce w linku ?

ja dopiero zaczynam nie wierze nie nie ma kogos kto w sposob lopatologiczny potrafi mi wytlumaczyc jak to zorbic.

juz wszytko mi dizala tylko stanolem na tym ze robie to zapytanie ktorego kod wyslalem wyzej i ono mi wyswietla wszytkie wiersze(newsy) jakie mam w bazie a nie potrafie polaczyc odpowiedniej trescie do odpowiedniego tytulu

Pozdro

Ten post edytował trk 24.02.2010, 19:03:29
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:46