![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Może nie dokładnie sie wyraziłem w temacie ale mam przed sobą problem i chciałbym prosić o radę w jakim kierunku iść i gdzie szukać zeby ten problem ominąć. Mam na stronie prostą bazę np z newsami. Na stronie głownej mam spis samych nagłowków i sa to linki. Jak zrobic zeby po kliknieciu w dany link otwierało sie nowe okno (mniejsze) i pokazywało tam tylko tresc newsa ? W jaki sposob to zrobic zeby po kliknieciu w dany link do bazy poszlo zapytanie ktore wyswietli sie w nowym okienku ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"plikztrescia.html?placeValuesBeforeTB_= zaminic na ? "plikztrescia.html?id=2placeValuesBeforeTB_= a moze: "plikztrescia.html?id=2TB_= o to chodzi zeby link do newsa zmodyfikowac czy jak bo napraqwde nie czaje :/ nie weim jak zrobic zeby przeslac dane o id ktore wyswietli sie w plikztrescia dzieki czemu bede mogl zrobic warunek w zapytaniu o nr id newsa ------------------------------------------- problem: chce miec formularz w ktorym podaje tytul i tresc do bazy, id dodaje sie automatycznie auto_increment w bazie. w index.php robie zapytanie do bazy i wyswietlaja mi sie same tytuly. i jak teraz zrobic ze klikam w tytul i pokazuje sie w tym okienku odpowiednia tresc prosze nie piszcze mi ogolniekowo po 2 slowa bo ja nic z tego nie rozumiem. kolega napisal ze musi byc id_newsa=2 na koncu linku no i to nic nie dziala. nie rozumiem tylko w jaki sposob to id_newsa bedzie si eoddawalo na tym linku czy ja w formularzu musz emiec jescze pole id ? do wypelnienia zeby je podstawic w odpowiednie meijsce w linku ? ja dopiero zaczynam nie wierze nie nie ma kogos kto w sposob lopatologiczny potrafi mi wytlumaczyc jak to zorbic. juz wszytko mi dizala tylko stanolem na tym ze robie to zapytanie ktorego kod wyslalem wyzej i ono mi wyswietla wszytkie wiersze(newsy) jakie mam w bazie a nie potrafie polaczyc odpowiedniej trescie do odpowiedniego tytulu Pozdro Ten post edytował trk 24.02.2010, 19:03:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 09:46 |