![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Korzystam z ajax-dynamic-list - gotowego skryptu do podpowiadania z bazy danych. Chodzi ładnie oprócz jednego szczegółu: Nie działa poprawnie wyszukiwanie po polskich znakach. Mam tabelę kraje i mam ustawione rozpoczecię wyszukiwania po 3 literze. Wpisując na przykład: ruś dostaję -> Białoruś (ok ale fuks akurta) i jeszcze Gruzja i Rumunia. Czy wie ktoś może jak to doprowadzić do porządku tak, aby działało poprawnie? Pozdrawiam, Tomek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dziękuję za odpowiedź - już generalnie działa. Mam jeszcze jeden mały problem - a mianowicie: Są 2 nazwy w tabeli: "Śródziemie1" oraz "śródziemie2". Problem polega na tym, że jak wpisuję litery do wyszukania "ród" -> to pokazuje obie nazwy; natomiast wpisanie "śró" lub "ŚRÓ" -> to pokazuje tylko "śródziemie2". Spotkał się ktoś może z podobnym problemem? Wszystko UTF-8 a baza utf8_general_ci. Pozdrawiam ------------ Już działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Napotkał ktoś problem pod IE? Nie działa wyszukiwanie po polskich znakach. Ten post edytował staszek1313 24.02.2010, 15:31:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 05:28 |