![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć Wszystkim,
Dość długo programuję w PHP, ostatnio miałem przyjemność kodować w Django i moje wrażenia są bardzo pozytywne. RoRa nie znam wcale. Dlaczego większość systemów internetowych tworzonych jest w PHP? kilkumiesięczne doświadczenia z Django wpływają na coraz większą niechęć do PHP. Jakie są Wasze doświadczenia z innymi platformami? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego większość systemów internetowych tworzonych jest w PHP? Ze względu na to że PHP jest dostępne od lat, a Django/Python w tej kategorii jest młody. Do tego jak sam zauważyłeś hosting aplikacji webowych napisanych w Pythonie, czy Ruby jest zupełnie inny niż PHP, skutecznie wybijający zastosowanie tych języków przez amatorów (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ja zawodowo wykorzystywałem Pythona/Django i inne pythonowe narzędzia i biblioteki już u dwóch pracodawców i szło to całkiem przyjemnie i ciekawie. Do PHP wracać mi się nie chce bo efektywniej różne "ciekawe" funkcjonalności mogę zrobić w Pythonie. Dodatkowy plus że pracodawcy szukający developera Pythona są już znacząco odfiltrowane od mini firemek bez kasy i pomysłu na dobry biznes. Na PyCon 2010 jest właśnie prezentacja o migracji SourceForge z PHP (najlepszej technologii webowej 1998) na Pythona i inne nowsze rozwiązania (MongoDB, CouchDB itd.) http://us.pycon.org/2010/conference/schedule/event/110/ Ten post edytował Riklaunim 22.02.2010, 18:22:27 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 02:44 |