![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Od jakiegoś czasu szukam dobrego artykułu porównującego serwery Apache i IIS pod kątem PHP. Niestety nie udało mi się znaleźć niczego w tym stylu. Pytam więc Was jakie są Wasze doświadczenia, co uważacie za najlepsze dla PHP i dlaczego. Jeśli macie ciekawe źródła do poczytania, to również będę wdzięczny. Nigdy nie używałem IIS, więc moje kolejne pytanie to czy można napisać stronę w PHP tak, aby działała poprawnie na obu serwerach? Z góry dzięki za odpowiedzi i mam nadzieję, że wywiąże się ciekawa dyskusja. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zastanawiam się nad programem na oba serwery, bo nie wiem kto na czym będzie chciał to postawić. I dlatego się zastanawiam, czy rzeczywiście warto pisać na oba, czy nie lepiej po prostu wymienić konkretnego serwera jako jedno z wymagań. Ale skoro IIS nie ma czegoś tak miłego jak htaccess, to problemem jest odpowiednia konfiguracja przez osobę, która będzie chciała sobie mój system zainstalować. To mnie skłania do Apache. Czy ma to sens?(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Moje rozważania mogą się wydawać bez sensu, bo nie miałem styczności z niczym innym jak Apache, dlatego właśnie piszę na forum, gdzie osoby doświadczone mogą mi poradzić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 14 Dołączył: 20.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 00:43 |