![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Witam,
dziś postanowiłem pobawić się z zf, zabawę rozpocząłem z tym kursem: http://www.heavymind.net/zend-framework-tutorial/ I niby wszystko już działa po za odnajdywaniem akcji innych niż index :/ W tutorialu doczytałem że aby to zlikwidować trzeba ustawić setBaseUrl(); Niestety po ustawieniu nadal nie odnajduje moich akcji ... Ktoś miał podobny problem? Jeśli tak to jak go rozwiązał ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej podpinam się do tematu jestem w trakcie czytania książki Zend Framework in Action i natrafiłem na podobny problem, a w zasadzie identyczny.
Plik index.php w folderze Public:
Plik IndexController w Apllication/Controllers:
Virtualhost:
Plik .htaccess w public
Do tego oczywiście widok w application/views/scripts/index i wpis pliku systemowym odnośnie localhosta. Problem objawia się tak jak u poprzednika czyli kiedy wpisuję jako adres www.moje.local otrzymuję poprawnie wyświetlony widok. Natomiast przy probach dopisania do adresu www.moje.local/index lub www.moje.local/index/index otrzymuję błąd 404. Próbowałem utworzyć inne akcje ale jest to samo. Proszę o pomoc. Ten post edytował Robert1985 22.02.2010, 05:39:58 -------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 19:45 |