![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Prosiłbym doświadczonych programistów o radę, z jakiego skorzystać frameworka. Mam w zamysle stworzenie pewnego portalu "spolecznosciowego", oferujacego pewne usługi dla userów. Ważna dla mnie byłaby wydajnośc, gdyż chciałbym rozwinąć ten pomysł, docelowo postawic go na dedyku itp... Odpadaja wszelkie gotowe rozwiazania typu CMS- joomla, drupal. Pisanie totalnie od podstaw wydaje sie takze bez sensu. Rozsadny byłby jakiś framework, ktory zapewnil by mi szkielet. Tylko jaki? Proszę o radę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 36 Dołączył: 2.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznijmy od tego, że jeśli to ma być duża rzecz, to nie pisz w php. Jeśli ważna dla ciebie jest wydajność, to nie pisz w php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Jeśli jednak zdecydujesz się na php, to chyba nie ma dobrej odpowiedzi na twoje pytanie. Mi się pisze dobrze w ZF, inny powie że tylko Symfony - generalnie te dwa są używane przy większych rzeczach. Jeśli wydajność, to wybierz Symfony, bo jak pisze wiewiórek w innym temacie: co do Zenda to Symfony 2 w wersji alpha jest juz od niego ponad 3 razy szybszy: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=14...mp;#entry715974
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:52 |