![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam przykładowo taki kod:
spodziewałem się takiego efektu: Cytat die B --- die A czyli unset niszczy $b, następnie wyświetlane są "---" i wraz z końcem skryptu usuwany jest obiekt $a. tymczasem wynik jest taki: Cytat --- die A die B unset w ogóle nie działa. może mi ktoś powiedzieć jak usunąć obiekt $b? z góry dziękuje za odpowiedź. EDIT: $foo musi być prywatna Ten post edytował dtb 15.02.2010, 19:25:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nigdzie nie powiedziałem, że obiekt A potrzebuje B. wręcz przeciwnie. w moim projekcie A (nazwijmy go WINDOW) i B (BUTTON) są widgetami. BUTTON samodzielnie nie może być wyświetlony, potrzebuje do tego WINDOW, który wyświetli widgety na nim. chodzi o to, by można było np. usunąć BUTTON - wtedy destruktor wyśle informacje do klienta (ajax), aby usunąć widget. rozwiązanie LBO jest nieintuicyjne i niewygodne w przypadku bardziej rozbudowanej hierarchii, jak np. WINDOW > TABLE > TOOLBAR > BUTTON.
warto wspomnieć, że nazwa zmiennej, jest jednocześnie unikalnym id widgetu przez który się odwołuje do niego. czyli nie: $window1->table1->toolbar1->button1, tylko samo $button1. zdziwiło mnie rozwiązanie z &=, ale działa tak jak oczekiwałem. Ten post edytował dtb 21.02.2010, 19:39:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:13 |