![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 1 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam stronę na której umieściłem animacje .swf Czy istnieje sposób, aby przeładować tylko tę animację (a nie całą stronę) ? Np. chciałbym przycisk przeładuj animacje, i po kliknięciu w niego animacja .swf ładowałaby się na nowo. Jak to zrobić? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 1 Dołączył: 10.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazłem taki kod:
Kod <html> <OBJECT name="myMovie" ID=myMovie WIDTH=550 HEIGHT=400> <PARAM NAME=movie VALUE="myMovie.swf"> <PARAM NAME=quality VALUE=high> <PARAM NAME=bgcolor VALUE=#FFFFFF> <EMBED id="myMovie" name="myMovie" src="myMovie.swf" quality=high bgcolor=#FFFFFF WIDTH=550 HEIGHT=400 swLiveConnect=true TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"></EMBED> </OBJECT> <a href="java script:document.myMovie.GoToFrame(10);">Click here</a> </html> I pod IE8 działa (przechodzi do 10 klatki, lecz niestety pod firefox'em nie che mi to działać (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Jakieś pomysły? Ok, znalazłem w javie skrypcie coś takiego Kod function getFlashMovieObject(movieName) { if (window.document[movieName]) { return window.document[movieName]; } if (navigator.appName.indexOf("Microsoft Internet")==-1) { if (document.embeds && document.embeds[movieName]) return document.embeds[movieName]; } else // if (navigator.appName.indexOf("Microsoft Internet")!=-1) { return document.getElementById(movieName); } } //Skrpyt przewijania function RewindFlashMovie() { var flashMovie=getFlashMovieObject("gamename"); flashMovie.Rewind(); } Wielkie dzięki wookieb za naprowadzenie mnie na właściwy tor (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował xamrex 20.02.2010, 21:03:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 18:43 |