![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Może nie dokładnie sie wyraziłem w temacie ale mam przed sobą problem i chciałbym prosić o radę w jakim kierunku iść i gdzie szukać zeby ten problem ominąć. Mam na stronie prostą bazę np z newsami. Na stronie głownej mam spis samych nagłowków i sa to linki. Jak zrobic zeby po kliknieciu w dany link otwierało sie nowe okno (mniejsze) i pokazywało tam tylko tresc newsa ? W jaki sposob to zrobic zeby po kliknieciu w dany link do bazy poszlo zapytanie ktore wyswietli sie w nowym okienku ? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie kompletnie nie rozumiesz spróbuje Ci to wyjaśnić.
1. plik powinien mieć rozszerzenie PHP. 2. schemat działania: masz plik index.php w którym masz tytuły newsów linki do poszczególnych newsów powinny wyglądać tak: i teraz wiesz że chcesz zobaczyć w nowym okienku tylko newsa o ID 666. to co robisz? dajesz selecta:
i masz już co Cię interesuje, nie musisz żadnej pętli robić tyko robisz sobie z tego tablicę za pomocą mysql_fetch_array no i wypisujesz odpowiednie kolumny w odpowiednie miejsca w Twoim okienku. prościej już nie umiem... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 04:40 |