Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]Przesył danych po kliknieciu w link.
trk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Może nie dokładnie sie wyraziłem w temacie ale mam przed sobą problem i chciałbym prosić o radę w jakim kierunku iść i gdzie szukać zeby ten problem ominąć.

Mam na stronie prostą bazę np z newsami. Na stronie głownej mam spis samych nagłowków i sa to linki. Jak zrobic zeby po kliknieciu w dany link otwierało sie nowe okno (mniejsze) i pokazywało tam tylko tresc newsa ? W jaki sposob to zrobic zeby po kliknieciu w dany link do bazy poszlo zapytanie ktore wyswietli sie w nowym okienku ?

Pozdrawiam

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
trk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

ten thicbox jest nawet ok ale dalej nie potrafie rozwiazac problemu.

wytlumacze moze tak:

mam na stronie wypis newsow w postaci tylko tytulu.

Mam w bazie tabele newsy a w niej id, tytul, tresc i chcialbym zeby kliknieciu tytulu otwieralo sie nowe okno w ktorym wyswietlana jest tresc.

Nie potrafie ominac jednej rzeczy, jak robi sie link z tytulu newsa to wiadomo jest ze jest href=dokument.php i ja moge sobie zorbic na serwerze taki dokument.php i wnim zapytanie do bazy ktore wyswietli mi tresc z tabeli newsy ale to do kazdego newsa bede musial tworzyc osobny dokument.php na serwerze (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) TO tak jak bym operowal na plikach a ja chcesz te dane sciagac z bazy wie ktos jak mi pomoc (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

POZDRAWIAM !
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 00:39