Post
#1
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Tworze ankiete i niewiem jak maxymalnie ograniczyc glosowanie. Mam 3 pomysly jak to zrobic i mysle, ze mi pomozecie lub zaproponujecie inne rozwiazanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jesli ankieta na mail to chodzi mi o taki efekt, ze ktos wypelnienia ankiete i podaje maila. Nastepnie skrypt sprawdza czy email jest juz w bazie (jesli tak to niezezwala na ankiete), jesli nie to wysyla maila, w ktorym bedzie link do aktywacji glosu i zapisu maila do bazy. Co do ip i Cookie (i tu moje pytanie: Jak najdluzej mozna zapisac ciasteczko?) kazdy wie o co chodzi. Jest inny sposob na ograniczenie glosowania jednego osoby? Da sie rozroznic adres ip zmienny od stalego? Jak da sie polaczyc wszystkie wypisane przezemnie metody? Z gory dzieki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował dudi1261 18.02.2010, 18:54:09 |
|
|
|
![]() |
Post
#2
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witaj,
Dzieki za porady (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jesli chodzi o metode blokowaniu ip to niechce zrobic tak, by ktos kto nie glosowal nie mogl tego uczynic. Sprobuje metoda ciasteczko + email (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Bronie tego emaila ile sie da, dlatego ze przy wypelnianiu ankiety osoba podaje swoj email i zaznacza opcje subskrypcji. W ten sposob moge to wykorzystac podwojnie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Aby bardziej Ci to uwiarygodnic powiem, ze ankieta bedzie zawierala pytania dot. funkcji, modulow, informacji na portalu esportowym ktory powstanie za niedlugo. Dzieki temu bede wiedzial czego gracze potrzebuja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jakby ktos znal inna metode to prosze o wypowiedz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam |
|
|
|
dudi1261 Ankieta mail/ip/cookie 18.02.2010, 18:38:36
quality Mail hmmm najlepszym sposobem byloby polaczenie ws... 18.02.2010, 19:46:28 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 26.12.2025 - 01:44 |