![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Tworzę formularz rejestracji i mam problem z sprawdzeniem poprawności adresu email. by był on w formacie np. nazwa@gmail.com.
stosuję taki fragment do tego:
ale mimo wpisania niepoprawnego adresu(np. nazwa) rekord dodaje się do bazy oto cały kod kod, poprawnie jest napisany?:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 16.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Blame
dzięki za pomoc, teraz działa. MateuszScirka Faktycznie, wtedy skrypt się zawsze wykonywał. Dodałem teraz na końcu każdego warunku exit; , ale mam jedno pytanie. bo przedtem jak np. cały formularz był pusty to po przyciśnięciu buttona zarejestruj to pokazywało np tak: Pole login nie zostało wypełnione Login powinien mieć więcej niż 5 znaków hasła różnią się od siebie itd. w zależności od tego które pola były źle wypełnione lub puste, tak wyświetlane były odpowiednie komunikaty. a teraz po dodaniu exit; jeżeli zostawię pusty formularz i dam zarejestruj to pojawia się tylko komunikat o braku wpisania loginu a reszty w ogóle nie wyświetla. Idze jakoś ten skrypt udoskonalić by pokazywało wszystko co jest do poprawki ? pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 18:42 |