Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL][PHP]Przesył danych po kliknieciu w link.
trk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Może nie dokładnie sie wyraziłem w temacie ale mam przed sobą problem i chciałbym prosić o radę w jakim kierunku iść i gdzie szukać zeby ten problem ominąć.

Mam na stronie prostą bazę np z newsami. Na stronie głownej mam spis samych nagłowków i sa to linki. Jak zrobic zeby po kliknieciu w dany link otwierało sie nowe okno (mniejsze) i pokazywało tam tylko tresc newsa ? W jaki sposob to zrobic zeby po kliknieciu w dany link do bazy poszlo zapytanie ktore wyswietli sie w nowym okienku ?

Pozdrawiam

Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
trk

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Fajne to rozwiazanie ale z tego co widze to :

1. <p><a href="ajaxOverFlow.html?height=300&amp;width=400"
  2. title="add a caption to title attribute / or leave blank"
  3. class="thickbox">Scrolling content</a>&nbsp;&nbsp;

czyli w oknie wyswietlis ie zawartosc ajaxoverflow.html ? dobrze rozumuje ? ale te pliki html sie tworza jakos zautomatyzowanie czy jak ?

mam na stronie dane zmieniajace sie praktycznie nawet co kilka godzin teraz jest powiedzmy 10 pozycjo linkow (newsow) w ktore klikam i pokazuje sie odpowiednia ich zawartosc w tym malym oknie ale za godzine bedzie 10 nowymch juz linkow z innymi zawartosciami nie potrafie ogarnac jak to zrobic

Jesli sprawa byla by taak ze ejst naglowek newsa a pod nim cala jego zawartosc to to ejst banalnie proste i nawet ja sobie z ytm radze ale jak sie robie zeby kliknac w link a w nowym oknie ejst odpowiednia zawartossc.

I jeszcze inna sprawa jak bym cchail zorbic newsa w ktorym widac pierwsze 3 zdania i pozniej jest cos w styli "Czytaj dalej" i po klikniecie powiedzmy sie to rozwija ale podejrzewam ze to na tej samej zasadzie.

Prosze o kierunek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Mam nadzieje ze ktos zrozumie o co mi chodzi bo zdaje sobie sprawe ze moze jakos nie jasne mowie.

Ten post edytował trk 18.02.2010, 14:59:46
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.10.2025 - 15:12