![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że już to było ale chodzi mi dokładnie o WARUNEK
mam coś takiego W MySQL-u 2 tabele news: ID || ... i news_comments: ID || NEWSID || ... I teraz w zapytaniu nie wiem co zrobic po WHERE [php:1:2c6f38143b]<?php $sql = mysql_query("SELECT count(*) FROM news_comments WHERE newsid='$newsid'"); list($ile) = mysql_fetch_array($sql); ?>[/php:1:2c6f38143b] ?>[/php] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MySql error nic nie pokazuje bo przeciez to nie blad :? Podaje mi zły wynik i zawsze albo mam 0 albo mam 1 w ilości komentarzy i tak pomyślałem że to może przez te podwójne ID ale tez nic nie dało. Próbowałem wszystkiego co mi tutaj podaliście
Może mam błąd w tabelach: Zmieniłem w news_comments id na lp ale i tak dalej jest problem i nic to nie dało [sql:1:9d4024c3b0]TABLE `news` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `tytul` varchar(100) NOT NULL default '', KEY `id` (`id`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=0 ; TABLE `news_comments` ( `newsid` int(11) NOT NULL default '0', `lp` int(11) NOT NULL auto_increment, `tytul` varchar(150) NOT NULL default '', KEY `lp` (`lp`) ) TYPE=MyISAM AUTO_INCREMENT=0 ;[/sql:1:9d4024c3b0] A tutaj mam zapytania: [php:1:9d4024c3b0]<?php <?php $sql = mysql_query("SELECT count(c.lp) FROM news as n, news_comments as c WHERE n.id = c.newsid AND n.id='$newsid'"); $ile = mysql_num_rows($sql); $result = mysql_query("select * from news ORDER BY id DESC"); while($row = mysql_fetch_array($result)) { echo "".$row['tytul']." ($ile)"; } ?> ?>[/php:1:9d4024c3b0] Help (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/rolleyes.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 20:04 |