![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Korzystam z ajax-dynamic-list - gotowego skryptu do podpowiadania z bazy danych. Chodzi ładnie oprócz jednego szczegółu: Nie działa poprawnie wyszukiwanie po polskich znakach. Mam tabelę kraje i mam ustawione rozpoczecię wyszukiwania po 3 literze. Wpisując na przykład: ruś dostaję -> Białoruś (ok ale fuks akurta) i jeszcze Gruzja i Rumunia. Czy wie ktoś może jak to doprowadzić do porządku tak, aby działało poprawnie? Pozdrawiam, Tomek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziekuję za linka ale juz to czytałem.
Próbowałem różnych kombinacji i nadal nie działa tak jak powinno. Nie ma ktoś może poprawionych już plików obsługujących polskie znaki? Pozdrawiam ---------- Może na przykładzie pokaże: (IMG:http://stasierski.net/example.JPG) Polskie znaki się wyświetlają prawidłowo. Wyszukiwanie po polskich znakach już nie. Ponawiam temat - czy ktoś ma jakiś pomysł? Kodowanie plików UTF8. W pliku dynamicznego szukania mam: @mysql_query("SET NAMES 'utf8'"); Baza na UTF8-General Już nie mam pomysłów. Pozdrawiam Witam ponownie. Ciągle szukam odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Doszedłem juz do wniosku, że wina leży po stronie formularza - wysyła krzaki zamiast polskich znaków dalej - no i zwraca błędne odpowiedzi na podstawie błędnych pytań. Macie jakiś pomysł? Może coś w formularzu pominąłem? Pozdrawiam Ten post edytował staszek1313 17.02.2010, 15:21:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 18:05 |