![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam serwer z zainstalowaną obsługą rar. Archiwa, które trzeba wypakować zawierają średnio 1500 niewielkich plików tekstowych.
Kod wypakowujący wygląda następująco:
Niestety - serwer kończy pracę po wypakowaniu 119-120 plików. Sprawdzałem wielokrotnie kod, próbowałem przeróżnych rozwiązań - nic nie pomaga. Pliki rar ma ok 3MB, zwiększana była pamięć memory_limit do 64M, nic nie dało. Serwer po prostu przerywa pracę, nie ma żadnych komunikatów błędu, cisza. Dodam, że mechanizm jest uruchamiany z crona, więc operacja musi się zamknąć w jednym wywołaniu. Czy ktoś się spotkał z tym zagadnieniem? Może jest jakaś inna metoda, inna biblioteka, która pozwoli obejść ten problem? Ten post edytował pablo_w 13.02.2010, 18:05:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat więc - z tego co się orientuję - ustawienie limitu czasu wykonywania nie ma związku. Próbowałem zresztą i tego, bez skutku. Gwoli ścisłości, nie ma znaczenia, w jaki sposób wywołujesz interpreter. Limit czasu obowiązuje w ramach skryptu, a nie sposobu jego wywołania. Cytat skrypt kończy działanie po ok 1 sekundzie. A skąd wiesz? Na tym samym serwerze sprawdzasz? Jeśli na tym samym, to podejrzewam, że problem wynika z innej konfiguracji interpreterów - inna dla WWW, inna wywoływana przez cron. Spróbuj przenieść skrypt do katalogu serwera www i niech cron odpala zadanie pobrania strony, a nie sam interpreter (np. wget http://fdsfsdfsdf/skrypt.php zamiast php -f /home...). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 06:41 |