![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak odwolać zlozona oferte na allegro, licytowałem gitare ale dostałem od ojca dzis w prezencie nową i nie chce tej z aukcjii, do zakonczenia aukcji dzieli mnie 5 godzin.
p.s sprzedajacy nie chce odwolac ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Trudno? Czyli kupiłbyś? Czy ja piszę niezrozumiale? Jeżeli tak, to bardzo przepraszam i prostuje: tak kupiłabym. Przecież rozmawiamy tutaj o sytuacji, kiedy Sprzedający wie przed zakończeniem aukcji, że Kupujący rezygnuje. Ja potem w ostateczności mogę zaproponować zwrot opłaty za wystawienie aukcji (prowizje i tak zwróci Allegro). A nawet przy takim dogadaniu się Sprzedający wystawi tak wrednego negatywa, że jedynym wyjściem jest odwdzięczenie się tym samym. Ale co z tego, że sprzedający wie? Pomijam fakt, że 5h przed zakończeniem aukcji to faktycznie "tona" czasu. Co znaczy "ja w ostateczności mogę"? Zobligowałeś się do zakupu przedmiotu to nikomu łaski nie robisz, że chcąc pozostać w porządku, płacisz za ten towar. Czy tak ciężko to pojąć? Wredny negatyw? Raczej zasłużony. Zrozum, że allegro to nie piaskownica dla dzieci. Ja wiem, że kupowanie towaru w Internecie daje nam dodatkowe korzyści jako konsumentom, ale nie naciągajmy wszystkiego do granic możliwości. Kiedyś przy zakupie towaru, można było go zwrócić w ciągu 7 dni. Ludzie szybko załapali, że można sobie ze sklepu zrobić wypożyczalnię. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 07:22 |