![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak odwolać zlozona oferte na allegro, licytowałem gitare ale dostałem od ojca dzis w prezencie nową i nie chce tej z aukcjii, do zakonczenia aukcji dzieli mnie 5 godzin.
p.s sprzedajacy nie chce odwolac ... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Porównanie Allegro do stacjonarnego sklepu nie jest trafne... sprzedaż działa na innych zasadach, a i kupujący ma zupełnie inne prawa (przynajmniej przy sprzedaży konsumenckiej). W sklepie nikt nie stoi nad Tobą i nie mówi, że jak już włożyłeś coś do koszyka i ruszyłeś w stronę kasy to musisz to kupić bo inaczej masz sprawę w sądzie. A dlaczego nie jest trafne? Przysługują Ci inne prawa z racji tego, że np. towar może wyglądać inaczej niż na zdjęciu. Ale my nie rozmawiamy na temat chociażby prawa do zwrotu, ale o odwołanie zakupu. W allegro za "koszyk" robi Ci dodanie aukcji do obserwowanych. Zrozum to wreszcie, że kliknięcie (i późniejsze zatwierdzenie) licytacji bądź opcji "kup teraz" oznacza zakup. To, że płacisz z opóźnieniem (bo masz opcję wyboru formy zapłaty lub licytowany towar może "pójść" za wyższą cenę) niczego nie zmienia. Sklep nie robi też łaski pozwalając odłożyć towar na półkę... Towaru dodanego do obserwowanych na allegro też nie musisz kupić. I nie, nikt Ci łaski nie robi w takim przypadku.A Ty oczywiście cały czas o tym, że to sprzedawcy jest nie na rękę wykłócanie się. Zrozum po prostu, że takie zachowanie kupującego jest zwyczajnym chamstwem (mam na myśli klientów zachowujących się zgodnie ze złotymi radami, niektórych piszących w temacie). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 03:03 |