![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, gdyz moja wiedza o php jest kompletnie szczatkowa, probowalem cos naskrobac samemu, ale bez rezulatow.
Szukam sposobu na to aby wstawic fragment frazy spomiedzy znacznikow HTML <title>a </tile> do zmiennej. Chce zrobic skrypt ktory wrzucalby na strone elementy w zaleznosci od tego czy w title wystapil pewien okreslony ciag znakow czy tez nie. MAm przygotowane strony z komenda require_once i odpowiadajace jej pliki w ktorych chcialbym wrzucac kod. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
title juz jest okreslone na podstronach
generalnie to chodzilo mi o cos troszke innego; chyba rzeczywiscie bede musial skorzystac z wyrazen reguralnych (jak do tego podejsc?) ale chce zebym mogl sobie okreslic kilka zmiennych np: 'jabłko', 'pomidor', 'march' i zrobic taka instrukcje, ze: jesli title na stronie to : <title> jabłko </title>, <title>złote jabłko </title>albo <title>sok jabłkowy</title> to wyswietla sie element 1. jesli jest np. <title>świeże pomidory</title>, <title>sok pomidorowy </title>to wyswietla sie element 2 jesli to<title> pomaranczowa marchew</title>, <title>sok marchwiowy</title>, <title>nać marchwi</title> to wyswietla sie element 3 a jesli nie ma zadnego z tych wyrazow (fragmentow wyrazow/ciagow znakow) to nie wyswietla sie nic. Ewentualnie nie musi to byc koniecznie pobierane z title, tyle, ze w takim przypadku musialbym okreslic, ze porzadany element pojawia sie dopiero jesli dany ciag znakow pojawi sie wiecej niz 1raz. Ten post edytował adam1226 14.02.2010, 15:36:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 16:55 |