![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, od pewnego czasu piszę aplikację w PHP i nadszedł czas kiedy chciałbym w niej zrobić porządki... Posłużę się przykładem:
Przepuśćmy mamy taką funkcję:
Co chcę osiągnąć? Chciałbym wszystkie ustawienia przenieść do jednego pliku w którym miałbym wszystkie ustawienia np setting.php:
Aby kod ostatecznie wyglądał:
Aby w przyszłości jeśli chciałbym zmienić jakieś ustawienia wystarczyło żebym zmienił w pliku setting.php zamiast szukać wszystkiego w kodzie. Proszę o jakąś podpowiedz pod czym tego szukać. Dodam że zmienne globalne zostały wyłączone. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up: też mnie mdli na ten widok... Pracuję na etat w dużym sklepie komputerowym, mój poprzednik który zrobił stronę, miał nawyki do:
I jeszcze zapytania mysql typu: I jeszcze to: Pracuję już w tej firmie około 3 miesiące i do dziś nie dałem rady wyłapać wszystkich tych "smaczków" Ten post edytował altruista2 14.02.2010, 12:09:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 17:41 |