![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 9.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Utworzylem baze danych z tabela pilka i tabela gdzie jest wiecej dyscyplin sportowych miedzy innymi pilka. Chcialbym zliczyc ilosc rekordow z danej dyscypliny i teraz: - jesli zrobie osobna tabele gdzie jest tylko np pilka nozna to zlicza mi ilosc rekordow i wyswietla na stronie przy linku pilka - jesli robie tabelke w ktorej sa rozne dyscy pliny sportowe i dodaje do zapytania to wyskakuje blad : kod:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
twoje zapytanie wygladalo tak:
SELECT count(id) WHERE dyscyplina='tenis' FROM typy a ma wygladac tak SELECT count(id) FROM TABELA WHERE dyscyplina='tenis' FROM typy Juz wiesz gdzie masz miec FROM TABELA ? Cytat 1.($query) - poprawilem i dodalem error ale to nic kompetnie nie zmienilo powinno zmienic to, ze pojawi sie komunikat bledu. jak sie nie pojawil to źle to wstawilesCytat mam w tej chwili 3 rekordyw tabeli typy 1 z dyscyplina pilka i 2 z dyscyplina nba. a mi przy kazdym linku pilka,tenis,nba,nhl,siatkowka pokazuje cyfre 1 : Przeczytaj w manualu jak nalezy uzyc funkcji ktorej uzyles i co ona zwraca: http://pl2.php.net/mysql_result |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 03:07 |