![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
dzisiaj przychodzą z prośbą o poradę. Problem pewnie dotyczy wielu innych użytkownik, niektórzy pewnie nie są jego świadomi (tak samo jak ja nie byłem świadomy), a przedstawia się on następująco: Mam blog na WordPressie, 29 stycznia napisałem pewną notkę, jakiś czas potem (coś koło 3 lutego) dokonałem edycji notki, poprawiłem jej tytuł i parę błędów, które się wkradły. Niestety Google zdążyło zaindeksować poprzednią notkę i w wynikach wyszukiwania pojawia się ona z błędem. Czy można jakoś zmusić Google by aktualizowało takie wpisy? Może muszę coś w konfiguracji zmienić albo dodać jakąś wtyczkę? Z góry dzięki za wszelkie sugestie - pół godziny szukałem na Google i nie mogłem znaleźć rozwiązania (choć istnieje szansa, że złe zapytania wpisywałem a ktoś mądrzejszy skleci lepsze zapytanie i znajdzie rozwiązanie). Jeśli ktoś miałby dla mnie gotowe rozwiązanie to z wdzięczności zasypię pochlebstwami (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pozdrawiam serdecznie, Łukasz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najważniejsze to puszczać ping do google, bo o niego głównie chodzi, a reszta to na ogół boty serwisów blogowych i jedyne co robią to serwer obciążają (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jak masz cron, to w ogóle jesteś na wygranej pozycji (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) wystarczy kilka linijek kodu + cURL i sprawa załatwiona. Ten post edytował ExPlOiT 11.02.2010, 14:16:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 04:08 |