![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 16.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczynam po woli myśleć o mojej pracy dyplomowej. Będę pisał CMS taki ogólno-tematyczny al'a PHP-Fusion. Na razie jestem na etapie planowania.
I zastanawiam się jakiego systemu szablonów użyć. Chciałbym coś lekkiego, ale jednocześnie żeby obsługiwało instrukcje warunkowe i pętle. -Smarty jak każdy wie jest bardzo ociężałe tak więc raczej odpada. -Open Power Templates lepiej, ale też jest tak mocno rozbudowane, że nie wykorzystam większości jego dobrodzejstw, wiec też raczej odpada. -bTemplate - całkiem przyjemnie prezentuje się, ale ten projekt nie jest już rozwijany od 2003roku więc pewnie troszkę przestarzały kod. Ciekaw jestem jak z wydajnością? -FreeTemplate - Przestarzałe... Czekam na Wasze opinie i wskazówki ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Żadnego. Coraz więcej ludzi przechodzi na szablonu phpowe w odpowiedniej składni, a dlaczego? Ponieważ systemy szablonów są wolniejsze i czasem nawet ograniczają. Był na forum temat o tym, trzeba poszukać.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 21:19 |