![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiatm!
Za pomocą funkcji foreach, otrzymuję tablice (niewiem ilu elementową) i mam takie pytanko jak pobrać z bazy danych te wiersze w których $id jest równa wartością z tablicy? Np. funkcja zwróci mi tablicę Więc chcępobrać z bazy wiersze w których
Jak ma poprawnie być zbudowana taka pentla? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Domyslnie, dla poprawnych danych nie (np. dla 31 czy 22.14 ).Ale faktycznie,przypuszczam ze modyfikacja ustawien moze to zliberalizowac podobnie jak w innych systemach . Czasami mozna to sobie dopasowac samemu na poziomie sesji,czasami nie. Ostatnio jeden z uzytkowników "smiał powiedziec ze sie myle" ( (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) nie zwracając uwagę na ciapki w zapytaniu dla liczby. Ja nie zwracalem na to uwagi w tamtym temacie bo akurat wtedy nie to było przyczyną problemów. Ale to był uzytkownik postgresa i dla niego dawanie ciapkow dla liczb konczylo sie errorem bazy. Nie bylo dla niego zrozumiałe ze mysql pozwala na takie kwiatkihttp://forum.php.pl/index.php?showtopic=141771&hl= Dlatego w tym temacie tak mocno akcentuję ze liczba to liczba a nie tekst, bo w przyszlosc z powodu złych nawyków mogą byc niepotrzebne problemy. Cytat i chyba widac konsensus na horyzoncie A potem zyli długo i szczęsliwie czego tobie i sobie życzę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 10:38 |