![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Prowadze gre internetowa, w ktorej zalezy mi na tym, zeby 1 uzytkownik mial 1 konto. Ewentualnie maksymalnie jak to mozliwe utrudnic zalozenie 2 konta. W tej chwili mam rejestracje z aktywacja poprzez adres e-mail. Macie jakies inne pomysly? Po IP nie ma co sprawdzac, po przegladarce tak samo niestety :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety prawda jest taka że jedyna metoda obrony przed multikontami nazywa się:
CZŁOWIEK Może nie wnoszę do tematu nic nowego, ale niech nikt się nie łudzi że się obroni przed spamem z automatu. Chyba że masz "fajnych" użytkowników i sami Ci będą raportować, że ktoś robi multikonta (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A jeśli chodzi o adres IP, to kompletnie trzeba sobie to wybić z głowy, ponieważ jeśli np. ja jestem w podsieci to jest klops. Np. teraz korzystam z usług generacji (sieć osiedlowa) i nie ma szans żebym sobie coś ściągnął z rapidshare (~500 użytkowników -> 1 adres IP) Ten post edytował altruista2 9.02.2010, 01:16:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:38 |