![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 1 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Prowadze gre internetowa, w ktorej zalezy mi na tym, zeby 1 uzytkownik mial 1 konto. Ewentualnie maksymalnie jak to mozliwe utrudnic zalozenie 2 konta. W tej chwili mam rejestracje z aktywacja poprzez adres e-mail. Macie jakies inne pomysly? Po IP nie ma co sprawdzac, po przegladarce tak samo niestety :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Musisz rejestrować wszystko, co może wyróżnić usera, czyli IP, cookie, przeglądarka, system, email, czasy logowania, wszelkie ruchy między kontami (surowce, wojska, itp)... Potem porównywać wpisy, szukać zbieżności. Niestety, nie ma złotego środka. Super, jakby można poznać adres MAC karty sieciowej, to by wyróżniło komputer, z którego łączy się user, ale to tylko możliwe w obrębie sieci. Administrowałem kiedyś grami, wiec trochę liznąłem tematu. Dobry admin potrafi z dobrze zapisanych danych wyciągnąć wiele wniosków ;p
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 11:32 |