![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ostatnio z przypływu weny stworzyłem sobie własną klasę do przetwarzania obrazów (przede wszystkim chciałem móc szybko tworzyć miniatury) i postanowiłem ją upublicznić. Dlatego też podaję link http://pawelmichalski.pl/toelphp/ i proszę o konstruktywną krytykę oraz jakieś uwagi co powinno i mogło się znaleźć w kolejnych wersjach (jeśli takowe powstaną). P.S. Wiem, że istnieją inne gotowe rozwiązania, ale tak jak mówiłem...przypływ weny (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) P.S.2. Jeśli ktoś już będzie oceniał to był bym wdzięczny od razu za prostą ocenkę layoutu strony projektu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam, Paweł |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tak ale właśnie przez singletona uniemożliwiasz ŁATWĄ prace na wielu zdjęciach. Dodatkowo poszedłeś w taką niezbyt dobra praktykę jak większość klas, a mianowicie umieszczania wszystkich metod w klasie. Jest to bez celowe z tego między innymi względu, że jeżeli chcesz dodać nowy filtr musisz ingerować w kod klasy (a nie powinno się). Lepiej umieścić opcje transformowania zdjęcia w oddzielnym katalogu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 12:41 |