![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Ostatnio z przypływu weny stworzyłem sobie własną klasę do przetwarzania obrazów (przede wszystkim chciałem móc szybko tworzyć miniatury) i postanowiłem ją upublicznić. Dlatego też podaję link http://pawelmichalski.pl/toelphp/ i proszę o konstruktywną krytykę oraz jakieś uwagi co powinno i mogło się znaleźć w kolejnych wersjach (jeśli takowe powstaną). P.S. Wiem, że istnieją inne gotowe rozwiązania, ale tak jak mówiłem...przypływ weny (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) P.S.2. Jeśli ktoś już będzie oceniał to był bym wdzięczny od razu za prostą ocenkę layoutu strony projektu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Pozdrawiam, Paweł |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To daj jeszcze otwartą licencję i (IMG:style_emoticons/default/guitar.gif)
Zastrzeżenia/wątpliwości: 1. pomieszane nazewnictwo polski i angielskie ($rozszerzenie) 2. brak komentarzy-dokumentacji phpDoc 3. czy Ty kochasz static ? - po co sobie tak utrudniać życie ? 4. nie piszesz nic o typach rozszerzeń obsługiwanych obrazków (jpg, png, gif) 5. komunikat o treści: No - server doesn\'t support technology used in this library <--- mi nic nie mówi, lepiej byłoby wypluć, że serwer nie obsługuje rozszerzenia GD 6. brakuje mi możliwości zmiany czcionki dla znaku wodnego (domyślnie jest Verdana) 7. nie znalazłem także możliwości zapisywania utworzonych miniatur na serwerze (ale pewnie gdzieś jest) 8. zamiast tego - swoją drogą fajnego ascii arta dałbyś komentarz phpDoc z: opisem klasy, autorstwem, wersją, wymaganiami, licencją etc. Podsumowując: ogólnie kawał dobrej roboty, kontynuuj prace i aktualizuj swój projekt, myślę, że wielu ludziom może przydać się taka podręczna niewielkich rozmiarów klasa do tworzenia miniatur. ps. layoutu strony nie ocenię, bo na grafice się nie znam i niech tak zostanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 19:48 |