![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiatm!
Za pomocą funkcji foreach, otrzymuję tablice (niewiem ilu elementową) i mam takie pytanko jak pobrać z bazy danych te wiersze w których $id jest równa wartością z tablicy? Np. funkcja zwróci mi tablicę Więc chcępobrać z bazy wiersze w których
Jak ma poprawnie być zbudowana taka pentla? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zapomnialem ;-)
Kod apkc oryginalnie wygladal tak ( post z 21:38 ): $zapytanie = "SELECT `ph` FROM `analizys` WHERE `kj` IN ('$comma_separated')"; czyli zmienna $comma_separated byla objeta apostrofami. Dla tej linijki podalem nowa wersja implode ;-) Choc oczywiscie, mozna bylo obciac tez ciapki przy zmiennej, i jego poprzedni implode bez ciapkow by zadzialal - tak jak Ty napisales. Zdaje sie, ze nasz kolega z rozpedu (pozno juz bylo ;-)) , zastosowal obie rady (moja i Twoja) - dodal apostrofy w implode i obcial w stringu ;-) I odwrocil sytuacje ;-)Ale, moze sie myle - tutaj apkc musialby sie wypowiedziec ;-) >> cos jest liczba, wiec nie daje tego w ciapki a ty do mnie tekstem ze ja ciapkami rzucam? Co piles? winksmiley.jpg Nie w tym konkretnym wypadku. Mialem na mysli ogolnie komunikacje z baza ;-) A pilem... heh, herbate jak na razie ;-) Pozdrawiam serdecznie, Kacper ============================================ Szkolenia PHP, Warszawa http://www.AplikacjeInternetowe.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 00:30 |