![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taką oto bazę danych jak na zdjęciu.
Spis wpisów danego uzytkownika wczytuje odczytując id w sesji jaki sie zalogowal: user_id = $_SESSION['id'] Wtedy wczytują mi się wszystkie wpisy danego użytkownika (z tabeli spis), ponieważ stworzyłem relacje, która zapisuje w tabeli jaki jest id usera ktory go zapisał. Natomiast w dane1,2,3,4 zapisuje sie id spisu oraz id uzytkownika ktory je dodal. I teraz pytanie, chcialbym zrobic link w spisie tzn zeby poprzez id ze spisu odczytalo mi dane z tabeli dane1, dane2, dane3, dane4 Jak stworzyć takie zapytanie?? Wiem, ze to bedzie jakies relacyjne, lecz wyskakuja mi przerozne bledy przy wywolaniu mysql_error(), prosze o naprowadzenie na dobra sciezke ;-) z gory dzieki (IMG:http://img94.imageshack.us/img94/8889/capture20100201230237.jpg) Ten post edytował lnn 1.02.2010, 23:15:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 80 Dołączył: 31.05.2008 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
W klauzulach ON dodaj sobie jeszcze dla każdego
przykład dla pierwszego:
Wtedy musisz też podać id_spis, zresztą nie wytłumaczyłeś dokładnie co Ty chcesz uzyskać, nie wiadomo czym jest spis, nazwy tabel też niczego nie reprezentują. Skąd tyle wyników? Już Ci tłumaczę, te zapytanie pobiera, dosłownie WSZYSTKIE rekordy z pięciu tabel dotyczące użytkownika o podanym user_id. Robi to składnia
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 17:44 |