![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałbym uzyskać efekt jak na obrazku. Ważne jest jednak, aby rozwiązanie było uniwersalne dla wszystkich rozdzielczości. Kod wstępnie wygląda tak. Niestety nie działa
Zależy mi na tym aby warstwa content była widoczna zawsze w stałym rozmiarze i przylegała do dołu strony (!).. Warstwa .top powinna zmniejszać się lub zwiększać w zależności od wysokości ekranu. Zatem puste miejsce pomiędzy złączeniem obu warstw powinien być wypełniany przez warstwę .top. Niestety obecnie tak się nie dzieje. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) (IMG:http://img8.imageshack.us/img8/4706/beznazwy11.gif) Proszę o pomoc zatem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
HTML wygląda dokładnie tak jak u Ciebie domyślnie.
Owszem działa ale tło warstwy (content) nie jest przyrównane do dołu strony. U mnie jest dziura między dołem ekranu a warstwa (content) kończy się gdzieś po srodku strony. U Ciebie nie widać tego bo użyłeś tła jednolitego. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja mam na dole warstwy (content) obrazek panoramiczny. Ku górze leci gradient. Warstwa (top) ma kolor gradientu, przez co zaoszczędzam miejsce zamiast pakować jpg. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dlatego ważne jest, aby strona warstwą (content) przylegała do dołu, a warstwa (top) wypełniała różnicę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 11:43 |