![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam pytanie odnośnie pobrania wielkości pliku za pomocą curl przed pobraniem pliku. Chodzi tutaj o plik z rapidshare aby przed jego pobraniem skrypt sprawdził mi jego wielkość która potem muszę wrzucić do "ifa". Oto skrypt jaki mam:
I taki skrypt działa lecz jedno co mnie zastanawia to to że jeśli przykładowo sprawdzany plik ma 3MB skrypt wykonuje się szybko a jeśli ma 200MB wykonuje się bardzo długo i wywala błąd że ma zbyt mało pamięci, i teraz moje pytanie czy żeby pobrał nagłówek z wielkośćią pliku skrypt sobie cacheuje plik czyli go sobie pobiera 3MB lub 200MB stąd błąd pamięci przy dużym pliku czy może pobiera sam nagłówek czyli kilka kB i z niego te dane odczytuje. Jeśli gdzieś robię błąd i pobieram plik a nie sam nagłówek proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
da się w JS chyba na fotosik.pl przed wgraniem zdjęcia już widać ile waży, ale nie powiem ci w 100%... poszukaj w googlach może pod frazą "file upload in javascript" albo coś w podobie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 10:33 |