![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Rozpoczynam swoją zabawę z PHP i MySQL od pisania bazy danych na informatyce, dostałam trochę teorii, a reszta to owoc googlowania i wyciągania wniosków, więc bardzo prawdopodobne jest, że napiszę tu jakieś głupoty ;p Chcę wykonać następujący manewr: pobrać dane z bazy (1 tabela, 2 kolumny: imię i nazwisko), umieścić je w formularzu typu select, ale na jednej liście (to zresztą zrobiłam), następnie pobrać dane, które wybierze użytkownik z tej listy i zapisać je w innej tabelce w bazie. Nic prostszego, tylko że pracuję na 2 kolumnach, więc dane pobrane z listy to imię i nazwisko razem, zapisane pod jedną zmienną - a ja potrzebuję odszukać potem id tych danych, które w bazie nadal są zapisane osobno. Jak to rozwiązać? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pyro zasugerowalem sie pierwszym postem katta1992 w ktorym pisala ze chce wrzucic te dane do drugiej tabeli - moze za dlugo siedze przed kompem i zle cos zrozumialem - a dopiero teraz zauwazylem o co jej chodzilo;-)
co do bledow to daruj sobie ... robie bledy i bede je robic - polonista i tak nie bede;P pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
co do bledow to daruj sobie ... robie bledy i bede je robic - polonista i tak nie bede;P ale jakaś znajomość ( bo mi firefox źle poprawia (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował piotrooo89 28.01.2010, 22:48:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale jakaś znajomość (chodź podstawowa) nikt Ci nie każe być drugim prof. Miodkiem. Sorry za mały off-topic, ale to dosyć zabawne: (chodź podstawowa) Jak to mówią... trafił swój na swego (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 02:28 |