![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie co do sprzedaniu praw autorskich do skryptu. Chodzi mi tu o cenę. Np. robię portal za 1000zł i chcę go sprzedać na wyłączność to jaka powinna być cena mniej więcej?
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat (wspomniana przez Ciebie przykładowa kwota 1000 PLN po podzieleniu przez przykładowe 120 godzin daje 8,33 PLN za godzinę dałem przykład tylko i na pewno nie robił bym tyle godzin a już w ogóle za 8zł ;p Cytat Przy sprzedaży na wyłączność majątkowych praw autorskich stosuję zasadę, że cena razy 50, przy sprzedaży niewyłącznej majątkowych praw autorskich najczęściej robię razy 5 do razy 10, zależnie od tego jak dobrze mam skomentowany i udokumentowany kod. wychodzącą cenę mnożysz razy 10? no własnie mi tu chodzi o sprzedanie kodu na wyłączność dzięki wielkie za rady, przydadzą się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 23:51 |