Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Jaki sprzęt audio do pokoju?
1010
post 27.01.2010, 18:17:20
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
ostatnio pozbyłem się mojej wieży (Philips MZ-7) i teraz mam w pokoju okropną ciszę z którą nie umiem wytrzymać. Osobiście lubię słuchać muzyki a czasem muszę dać po prostu "kopa", dlatego też chcę kupić jakiś porządny sprzęt.

I teraz jest kilka opcji:
a) Wieża (2 kolumny itp.) czyli standard. Jednak nie bardzo mnie ona przekonuje. Chciałbym iść krok na przód i mieć coś z dźwiękiem 5.1. Czy warto do słuchania muzyki mieć 5.1?

cool.gif Drugą opcją jest kino domowe. Jeśli tak to kupowałbym je z perspektywą dorzucenia do nich telewizora (ale to plan odległy). Czy korzystanie z kina domowego bez telewizora jest jakoś bardzo uniemożliwione? Czy jeśli go nie podłącze to nie będzie z nim żadnych problemów? Ogólnie to oglądałem teraz sprzęt i widziałem coś takiego: http://www.nazakupy.com.pl/produkt-th-g60-9694.html. Czy uważacie, że byłby to dobry wybór?

Ogólnie mój budżet to jest jakieś 900zł. Poradźcie coś smile.gif

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
koderrr
post 27.01.2010, 20:31:21
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

odpusc sobie zabawki kino domowe za 1000zl

po pierwsze nie wykorzystasz 5.1 przy sluchaniu muzyki , ew koncerty na dvd/blue ray lub ew plyty cd nagrane w systemie DTS i wtedy wszystkie kolumny graja

ja mam podobny zestaw do :

http://allegro.pl/item892101209_cambridge_a3i_polecam.html

i do tego stare kolumny tonsila space 86 zrobione praktycznie od nowa na nowych glosnikach ktore bez problemu mozna kupic

jesli sluchasz prawdziwej muzki a nie twory pokroju techno/hip hop to odpusc sobie zestawy 2.1 do komputerow czy bog wie jakie 5.1

szkoda kasy...

ja ze swojego zestawu jestem bardzo zadowolony jednak musisz wziac pod uwage ze karta dzwiekowa sie liczy
warto zainwestowac w chociaz najprostszego sound blastera ...

Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:59