![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Czy jest jakakolwiek możliwość uruchomienia pliku php co 30s bez włączonego kompa - na hostingu? Bo w corn da się minimalnie co 1min.. corn nie spełnia moich wymagań (od 1min). Dokładnie potrzebne mi coś takiego, ze jak skrypt spełni jakiś tam warunek to żeby uruchamiał inny skrypt co 30s w określonym czasie. Musi się dać coś takiego zrobić. Tylko nie wiem jak;/ Bardzo proszę o pomoc. Z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Dobra, ja się poddaję.
444 pliki powiadasz - ciekawe... czyli o czym to świadczy? Bo powoli zaczynam się gubić. Świadczy to o tym, że set_time_limit() + sleep() nie działa? Czy jak? Jak dla mnie świadczy to o jednym - masz fajne imprezy (uruchamiasz na nich skrypty PHP i "ćwiczysz ręka góra dół" <- to cytat). Jeżeli nie potrafisz skonfigurować PHP tak by działał jak chcesz (w sumie ja nic nie konfigurowałem...) to już nie moja wina. To tak jakbyś się pluł, że mysql_connect() nie działa w momencie, gdy nie masz go włączonego w php.ini. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, ja się poddaję. 444 pliki powiadasz - ciekawe... czyli o czym to świadczy? Bo powoli zaczynam się gubić. Świadczy to o tym, że set_time_limit() + sleep() nie działa? Czy jak? Jak dla mnie świadczy to o jednym - masz fajne imprezy (uruchamiasz na nich skrypty PHP i "ćwiczysz ręka góra dół" <- to cytat). Jeżeli nie potrafisz skonfigurować PHP tak by działał jak chcesz (w sumie ja nic nie konfigurowałem...) to już nie moja wina. To tak jakbyś się pluł, że mysql_connect() nie działa w momencie, gdy nie masz go włączonego w php.ini. pytanie ile tematów i jakich na forum założyłęm?? - czy prosiłęm się o pomoc?? - raczej nie i to raczej ja staram się pomagać choć nie programuję ;p... na każdym xamppie to działąło wg. mojej logiki ;p - i nie zmieniałem ustawień tylko po to, że są w trybie ograniczeń - ja stwierdzam, że problem zawsze da sie rozwiązać - dlaczego patrząc na mój profil piszesz, że lubię sobie ułątwiać(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ... fakt jedno z rozwiązań które podałęm i jest w algorytmach (ale nie moje rozwiązanie gdyż "normalnie" nie działa) działa tylko na okreslonej wersji php lub xampp (już nie wiem - nie wnikałem) - ale rozwiązanie było logiczne gdyż to była dłuższa operacja w while - w nawiasie - gdzie normalnie takie dłuższe operacje nie działąją,... umię sobie pod siebie skonfigurować php pod siebie - msql też ;p - a że nie próbujesz wniknąć w problemy - gdyż skoro zawsze tak było nie ocenił bym tego jako mój problem a Twój (a systemy często na różne przeinstalowuję gdyż tesuję...) ...i ok... jestem noob - w Twoim rozważaniu co najwyżej nie powinno działać tylko set_time_limit tak jak sobie Ty założyłęś - a sleep działą gdyż domyślnie skrypty mam ustawione na 60 ;p - a pliki tworzyło znacznie dłużej zważywszy, że katalog sobie odświeżałem i tworzyły się pliki co 5s... nie chce mi sie dużo pisac bo mi ręce zgrabiały - czekałem 1h i 40min na stacji na pociąg - a i w wagonie jest niewiele powyżej 0 ;/ - a że byłem ciekaw to wpiołem komórkę do laptopa ;p... i dalej w Twojej tezie jest problem gdyż nieraz już kożystałem z funkcji set_time_limit i działała - ogólnie wszystko działa na moim laptopie - ale problem, że choć nic nie zmieniałem to działa wg. mojej logiki - gdyż powyższa funkcja odwołuje się ale tylko do limitu ciągłej pracy skryptu - a sleep tylko to opóźnia gdyż "hibernuje" proces... w sumie nie wiem czemu ala tematu cron co już nieraz widziałem czemu cicho nie siedziałem gdyż czułem że bedzie jakiś mały konflikt ;p - no a w temacie zachaczającym tylko o crona w php on wynikłl ;p... pytanie jaki miałbym powód, żeby kłamać, że tak nie jest?? - tym bardziej, że nigdy nie prosiłem o pomoc, nigdy nie szkodziłem, a zawsze starałęm się pomóc... odpiszę po 10:30 jeśli coś tu bedzie (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) - gdyż o ile pociąg się nie spó źni w którym deczko marzne to idę na trening.. wowć - ale błedów ;p - za bardzo ręce mi zgrabiały a i się rozgrzewałem dostępnymi środkami... a i apropo tego co mnie cytowałeś - nie był ow prost napisane ale wystarczy wolniej przeczytać i życie studenckie lub gościa co lubi się zabawić ;p - co niby z kompem mam ćwiczyć jak to tylko moje hobby?? ;;p ^^ - po prostu sobie drinkowałem (ps. mam przetłumaczyć co to słowoo znaczy?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) )... i pisałem - Ty programujesz - niuansy powinny być Twoją domeną... _________________________________________________________ heh - w wolnej chwili dziś luknąłem w szukajkę na google - znalazłem też trochu na tym forum - ale raczej stwierdzili byście, że to nie istotne - więc od razu do manuala i w komentarzach jest (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) : http://pl.php.net/manual/pl/function.set-t...limit.php#72167 Cytat(mba_aslam @ 05.01.2007, 01:50:00) while setting the set_time_limit(), the duration of sleep() will be ignored in the execution time. The following illustrates:
Output: i=0 i=1 i=2 i=3 i=4 i=5 i=6 i=7 i=8 i=9 i=10 sleep powinien działać zgodnie z logiką u każdego dokładnie tak jak u mnie - zbyt wiele przykładów znalazłem ;p więc odpalanie powyższego kodu w pętlach while (bez odpowiedniego przerwania tej pętli) i uruchamianie skryptu co minutę cron'em spowoduje natworzenie się procesów (nawarstwienie) i w dodatku odpalanie wielokrotnie określonego skryptu w ciągu minuty ;p (jedno wielkie boom (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) pozdro... ps. wtedy uczyłem się do egzaminów ;p - a że w pokoju wyszły inne plany to laptop sobie chodził jak odpaliłem skrypta bo mnie już nie interesował ;p Ten post edytował zegarek84 26.01.2010, 19:00:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
więc odpalanie powyższego kodu w pętlach while (bez odpowiedniego przerwania tej pętli) i uruchamianie skryptu co minutę cron'em spowoduje natworzenie się procesów (nawarstwienie) i w dodatku odpalanie wielokrotnie określonego skryptu w ciągu minuty ;p (jedno wielkie boom (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ) Hmmm, u mnie wynikiem wywołania tego kodu jest: Kod i=0 Fatal error: Maximum execution time of 20 seconds exceeded in D:\public_html\index.php on line 10 Zwracam Ci jednak honor - pewnie faktycznie na jakiś ustawieniach skrypt by trwał i trwał. U mnie (wszystko instalowane osobno, właściwie domyślna konfiguracja) kończy swoje działanie po określonym czasie. Również na serwerze produkcyjnym, na którym zastosowałem identyczne rozwiązanie nie widzę żadnego problemu (a tam skrypt chodzi od połowy grudnia 2009 w nieskończonej pętli while() w wywołaniach co 5 minut z set_time_limit ustawionym na 4.75 minuty). Tak więc z opisywanym przez Ciebie zjawiskiem mam styczność po raz pierwszy. Może ktoś wypowie się na ten temat? Co jest przyczyną tak różnego wykonywania skryptów? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 08:27 |