![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie typu : Jak zabezpieczyć formularz, żeby nie było możliwości wysłania pustych danych ? Domyślam się, że trzeba sprawdzić jakąś funkcją czy pole tekstowe nie jest pełne ? Czy się mylę ? Mój formularz :
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego mozolnie? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dlaczego mozolnie? (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
gizmo1985, możesz to zrobić w ten sposób jak Ci podał evolucja, choć akurat lepiej użyć empty(). Nie zapomnij, że najpierw rób wszystko po stronie serwera, ewentualnie potem baw się js. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 518 Pomógł: 18 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gizmo1985, możesz to zrobić w ten sposób jak Ci podał evolucja, choć akurat lepiej użyć empty(). Nie zapomnij, że najpierw rób wszystko po stronie serwera, ewentualnie potem baw się js. Rozwiazanie kompletnie nie logiczne jak dla mnie gdyz: wyobraz sobie ze 10000000 userow wysyla w tym samym czasie do bazy swoje formularze z czego 50% ma puste pola. Jesli po stronie klienta najpierw sprawdzisz formularz za pomoca JS to nie bedziesz musial "meczyc" serwera zbednymi odpowiedziami aby userzy poprawili i wysylali raz jeszcze swoje formularze. Dodatkowo do bazy trafia jedynie pelne i poprawnie wypelnione wersje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 12:36 |