![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cóż tu dużo mówić.. Kiedyś trzabyło się zabrać za DIVy. No więc szybki delete tabelki i zabrałem się za ustawianie tych DIVów. Kilka godzin mi zeszło zanim wszystko poprawnie się poukładało i tym samym wyświetliło... Niestety potem otworzyłem IE i wielkie rozczarowanie. I tutaj zwracam się do was z prośbą o pokazanie błędu. Sam w życiu nie dojdę...
Opera/Chrome - na tych jest ok http://evolucja.boo.pl/lay/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 27 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No powiedzmy, że lepiej; i jeśli dobrze rozumiem, to w tych katalogach porobić pliki index.php które po otworzeniu będą ustawiać odpowiednie ciastko a następnie przekierowywać na stronę z której się 'przyszło' a jeśli takiej nie ma przekierować na główną?
Drugie pytanie: czy opłaca mi się babrać w sesje żeby zrobić logowanie? Z góry zaznaczam, że nawet jeśli ktoś ukradnie komuś ciasteczko i użyje jego konta, to nic wielkiego się nie stanie. Strona będzie zawierać tylko kilka prostych opcji. Ja osobiście myślę, że login + hasło(md5) w ciastkach wystarczą. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No powiedzmy, że lepiej; i jeśli dobrze rozumiem, to w tych katalogach porobić pliki index.php które po otworzeniu będą ustawiać odpowiednie ciastko a następnie przekierowywać na stronę z której się 'przyszło' a jeśli takiej nie ma przekierować na główną? W jakich katalogach? Bo za bardzo nie rozumiem. Robisz plik langs.php, na przykład. Tam sobie umieszczasz zmianę języków, ciacha, sesje co tam chcesz. Potem sobie przepisujesz w htaccess "ładne URLe" i masz. Drugie pytanie: czy opłaca mi się babrać w sesje żeby zrobić logowanie? Z góry zaznaczam, że nawet jeśli ktoś ukradnie komuś ciasteczko i użyje jego konta, to nic wielkiego się nie stanie. Strona będzie zawierać tylko kilka prostych opcji. Ja osobiście myślę, że login + hasło(md5) w ciastkach wystarczą. Wiesz, wszystko zależy od Twoich potrzeb. Nie lepiej byłoby Ci użyć CodeIgnitera? Prosty framework, co prawda nie ma obsługi PHP5 i czasem jest proceduralny, ale wątpię, żebyś jej wymagał (obsługi). Poza tym lepiej login + sha1(hasło.sól). W bazie trzymasz login, zhashowane hasło i sól. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 09:14 |