![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
To mój pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość. W tematykę php dopiero wchodzę (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) A teraz do tematu. Pracuje sobie nad takim mini CMS (taki pierwotny i bardzo prosty można powiedzieć bardzo łopatologiczny ) I napotkałem problem i nie mam pojęcia jak to ruszyć proszę o porady (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chodzi o to iż wykonałem sobie system autoryzacji użytkowników oraz download i wszystko ładnie działa tylko zastanawiam się jak limitować ilość pobieranych plików przez użytkowników?? Tzn przyznaję userowi na start 10pkt i za pobranie każdego odejmuje mu 1pkt (jeśli ma 0 nie ma możliwości pobierania) Z skryptem jakoś sobie poradzę ale chodzi mi o pomoc w tym iż nie mogę limitować pobierania(nie mogę tego kontrolować) tzn system punktacji działa ale tylko na takiej zasadzie ze za pobranie odejmuje punkt i jak ma zero pkt to link znika z profilu ale jak wpisze się bezpośredni link do pliku to pobranie go jest możliwe :/ (mie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić) a miał by się wyświetlić komunikat iż nie ma pkt i pobranie nie jest możliwe. Proszę bardzo was o pomoc bo na prawdę nie mam pomysłu jak to zrealizować Dziękuję za każdą okazaną pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to moze przekonwertuj sobie adres do pliku : www.mojastrona.pl/plik.rar np. na:
ja tak sobie zdjecia wyswietlam (z miniatury na duze) niestety narazie poza zdjeciami wyswietla mi sie strona ale grunt ze dziala;-) Juz tlumacze mniej wiecej ja ja mam. Wiec zapisuje na dysk te zdjecia - przez formularz - i wrzucam odrazu sobie do bazy nazwe tego zdjecia, lokalizacje, wielkosc itd. (poczytaj o $_FILES). pozniej jako link ukladam sobie cos takiego jak podalem wyzej. Nastepnie cos takiego :
cos takiego i wtedy jak wklei ktos takiego linka przy np. uzytej sesji to go nie sciagnie;-) tak teoretycznie mi sie zdaje pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 19:56 |