![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich,
Mam pewną myśl która mi nie daje spokoju mianowicie czy system szablonów to dobre rozwiązanie jeśli chodzi o duży serwis , czy jest to w miarę bezpieczne stosować np. smarty (tylko przykład). Takie allegro czy np. nk czy widzicie takie serwisy na systemie szablonów?? Bardzo bym chciał poznać wasze zdanie z góry dziękuje . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Duże serwisy często stosują autorskie systemy szablonów. Nie piszą nowego pseudo-języka, bo żaden nie dorówna czystemu stricte PHP. Przy dużym ruchu na stronie każde ms podczas renderowania są niesamowicie ważne. Takie silniki jak smarty, twig itp., zostały stworzone po to, aby ułatwić pracę programiście i jednocześnie zachować przejrzystość kodu w szablonach. Osobiście takiego czegoś.. kijem bym nie tknął (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) wolę najprostsze, najbanalniejsze rozwiązania (czasem właśnie te bywają najlepsze), np. takie jak zaimplementowano w Kohana, a jeśli chodzi o przejrzystość, to wystarczy stosować pod-widoki i nie ma z tym problemu - ot takie moje zdanie na ten temat.
Ten post edytował sniffer32 21.01.2010, 10:48:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 17:38 |